Blogs

De passie voor Cognac is rond mijn 19e verjaardag begonnen, en ondertussen – een aantal jaartjes later – durf ik mezelf een volwaardig Cognacliefhebber en -kenner te noemen.

Tijdens de periode waarin ik leerde proeven, ruiken en genieten van deze prachtige geestrijke drank, kwam ik veel mensen tegen met vragen en vooroordelen in verband met Cognac.

Ik nam mijn pen in de hand en besliste te schrijven over Cognac. Waarom? Omdat het jammer zou zijn dat alleen ik kan genieten van dit heerlijke distillaat. Op deze pagina deel ik mijn kennis en mening over Cognac zodat we elkaar beter begrijpen, en ik mijn liefde kan delen met anderen.

Later zullen er ook blogs en opiniestukken verschijnen. Kennis en bedenkingen delen, dat is gewoon erg leuk!

Blogs

Congac, het heeft allerlei geuren, kleuren en smaken. Maar wat we vaak vergeten, is dat Cognac ook een kleine 20.000 inwoners telt en op negen uur rijden van Antwerpen gelegen is. Inderdaad! Cognac is ook een stad. Net als Porto denken we – of ik althans – eerst aan de drank en pas later aan de stad. Is dat een probleem? Helemaal niet. Maar net als de drank, heeft de stad ook heel wat te bieden. Lees hier meer!

Wat als ik een fles Cognac koop? Ben ik verplicht deze in één zitting leeg te drinken? Laat ons hopen van niet! Laat ons vooral niet vergeten dat Cognac een sterk alcoholische drank is, en we deze best met mate (en maten) opdrinken. Maar wat dan met die geopende fles? Hoe houden we deze bij? Kan deze slecht worden? Lees hier meer!

Is het een doodzonde om een blokje ijs bij een vijftig jaar oude Cognac te gooien? Eerst en vooral: je doet wat je zelfs wilt. Wil jij een oude en dure rum mengen met cola? Niets houd je tegen. Maar misschien moet je dit niet tegen een doorwinterde rum-liefhebber vertellen. In deze blog leg ik uit hoe we Congac drinken, welke Cognac een blokje ijs kan smaken en of er lekkere cocktails zijn met dit druivendistillaat. Lees hier meer!

Opiniestukken

Over wat het allerbeste is is al zeer veel inkt gevloeid, en er zal nog veel vloeien.  Discussie is toch wat onze hobby interessant maakt, niet?  Hier stel ik 2 zaken in vraag die volgens mij wat ‘gehyped’ zijn.   Single “cask vs een blend”, en “cask strenghts vs wat de producent zelf het beste vindt”.  Ben je benieuwd naar hoe ik erover denk?   Lees hier meer!